fbpx

TINKLARAŠTIS

Skaitiniai prie puodelio kavos

Tūkstantį kartų Ačiū: dėkingumo kelionė po kavos pasaulį | Knygos apžvalga

Niekas gyvenime nevyksta be priežasties, sutiksite? Vieną dieną kyla mintis sukurti kavos produkto ženklą, tada ženklo pavadinimas evoliucionuoja, įgyvendinama produkto diversifikacija. Atsiranda mūsų žodyne „Lietuviška Fika“ – kavos ir lietuviško sūrio edukacinė degustacija. „Fika“ tai „Figa“, lietuviškai tradicijai tinka „poguliukas“, – tokius samprotavimus girdime iš nepažįstamų žmonių. –„Geriau renginį pavadinkite „kavairsūris“, tai lietuviai įsimins paprasčiau.“ […]

Skaityti daugiau

Kavos edukacija – kas tai?

Paskutiniuoju metu Lietuvą yra apėmusi Speciality (rūšinės) kavos ir jos edukacijų manija! Ar pastebėjote? Ar pasidomėjote kodėl? Ar jums pakanka informacijos apie šią naujieną? Ar tai yra naujiena, gal visai ne?! Ar panirote į šią bangą ir jūs? Tai nuostabi mada kavos pasaulyje! Bet! Žinoma, jog yra Bet! Kiekvienas Lietuvos kavos žinovas, edukatorius, kavos pupelių skrudintojas, […]

Skaityti daugiau
kava be kofeino

Kava be kofeino: kokia jos nauda?

Kava be kofeino: kokia jos nauda? Pirmasis daugumos pasaulio gyventojų dienos ritualas, kurį atlieka vos prabudę ir atsikėlę iš lovos yra kavos puodelio išgėrimas, tokiu būdu pasiruošiant laukiantiems dienos darbams. Jeigu Jūs esate vienas iš tų žmonių, kurie neįsivaizduoja savo dienos be kofeino, o pamatę Decaf kavos pupeles tiesiog praeinate pro šalį, o galbūt niekada […]

Skaityti daugiau
Keturi dažniausi klausimai, užduodami renkantis kavą

Keturi dažniausi klausimai, užduodami renkantis kavą

Keturi dažniausi klausimai, užduodami renkantis kavą Ne paslaptis, kad renkantis kavą nesinori aklai pasitikėti pirmu pasitaikiusiu variantu. Egzistuoja keletas labai svarbių faktorių renkantis kavos pupeles: aromatas, skonis, kofeino kiekis pupelių mišinyje, kavos apdirbimo būdas, tinkamas skrudinimas. „Boutique Coffee“ išskyrė keturis dažniausiai užduodamus klausimus ir pateikė jiems išsamius atsakymus. Kokią įtaką kavos pupelių skoniui daro kavamedžio augimo […]

Skaityti daugiau
kava

„Ar žinojote, kad?” – 10 faktų apie kavą, II dalis

Tęsiame skaitytojų dėmesio sulaukusią rubriką „Ar žinojote, kad” ir pateikiame dar 10 faktų apie kavą – visų mūsų itin mylimą gėrimą! 1. Kava, yra dieviškas gėrimas, turintis 1 000 aromatų: Joks gėrimas jai neprilygsta. Vyne atrandama 600, viskyje – 400 skonio niuansų. Kiek skonių yra viename puodelyje kavos, priklauso nuo to, kur ir kaip pupelė užaugusi, […]

Skaityti daugiau
skirtingi regionai

Skirtingi regionai – skirtingi jiems būdingi kavos skoniai

Skirtingi regionai – skirtingi jiems būdingi kavos skoniai Kai žmonės pirmą kartą susipažįsta su kava, jiems tai atrodo rudas ir kartus gėrimas. Tačiau kavos gurmanams pavyksta pagaminti nuostabią kavą ir ragauti vanilės, mėlynių ar juodųjų serbentų poskonius joje, kurie ištiesų glūdi pačioje kavos pupelėje. Kodėl taip yra? Paprasčiausias paaiškinimas- kavos pupelė, auganti skirtinguose regionuose savyje […]

Skaityti daugiau

„Ar žinojote, kad?” – 15 faktų apie kavą, I dalis

Sulig pirmąja rudeniškojo spalio diena, „Boutique Coffee“  pradeda rubriką „Ar žinojote, kad?” ir pateikia pirmąsias 15 įdomybių apie populiarusią pasaulio gėrimą! 1. 1903 m. pagaminta pirmoji kava be kofeino! 2. Kava yra labai kaprizingas ir lakus produktas, ir bet kokia sąveika su deguonimi greitai mažina jos aromatą bei eterinių aliejų kiekius, o sąveika su aplinkos […]

Skaityti daugiau
0